Kaksi uutta käännöskirjaa suomeksi!

Emil Anton

Tällä blogilla on ollut jo vuosikausia hiljaista. Edes jonkinlaisia elämänmerkkejä on kyllä ollut Facebook-sivulla. Elämä vie mennessään eri suuntiin ja tämän blogin sinänsä tärkeä aihepiiri on jäänyt vähemmälle. Jos olet kiinnostunut ruumiin teologiasta tai haluaisit kirjoittaa kristillisestä näkökulmasta rakkaudesta, avioliitosta, tms., voit olla yhteydessä fineca[at]hotmail.com – ehkä voit auttaa puhaltamaan tuulta blogin purjeisiin?

Tänään haluan kuitenkin jakaa iloisia uutisia: lääkäri Miikka Nummenpään sivustolla Ehkäisyn etiikka on viimeisen reilun vuoden sisällä ilmestynyt ilmaiseksi e-kirjoina kaksi puolan kielestä kääntämääni kirjaa, toinen ensisijaisesti kihlapareille ja toinen aviopareille suunnattu, vaikka molemmista voivat kyllä hyötyä kaikki pariskunnat.

Me kaksi – Edessämme avioliitto on rakastuneille ja erityisesti kihlapareille tarkoitettu kirja, joka auttaa valmistautumaan avioliittoon. Se opettaa dialogitaitoja ja sisältää kysymyksiä yhteistä työskentelyä varten. Siihen on kerätty myös avioparien puheenvuoroja ja vastauksia rakastuneiden esittämiin kysymyksiin. Kirja perustuu Puolassa perustetun katolisen Spotkania Małżeńskie -liikkeen hengellisyyteen ja sen järjestämiin rakastuneille pareille tarkoitettuihin tapaamisiin.

Jerzy Grzybowski (s. 1950) aloitti vaimonsa Irenan kanssa pariskunnille tarkoitetut dialogitapaamiset vuonna 1978. Tästä sai alkunsa useisiin maihin levinnyt katolinen liike Spotkania Małżeńskie (engl. Encounters of Married Couples). Jerzy Grzybowski on kirjoittanut useita kirjoja ja satoja artikkeleita rakkaudesta ja avioliitosta, osan niistä vaimonsa Irenan kanssa. Grzybowskit ovat koulutukseltaan maantieteilijöitä, ja he rakastavat muun muassa Suomen Lappia. Heillä on kaksi tytärtä. Liikkeen kansainväliset kotisivut löytyvät osoitteesta https://spotkaniamalzenskie.org/

Seksiä Jumalaa rakastaville aviopuolisoille on tarkoitettu pariskunnille, jotka haluavat antautua Jumalalle avioliitossaan. Kirja käsittelee myös erilaisia haasteita, joita tällä tiellä voi tulla vastaan, ja tarjoaa uusia näköaloja elää todeksi kokonaisvaltaista rakkautta ja avoimuutta elämälle.

Ksawery Knotz (s. 1965) on puolalainen katolinen pappi ja teologian tohtori. Hän kuuluu kapusiinien sääntökuntaan (OFMCap), joka on fransiskaanisääntökunnan haara, minkä lisäksi hän on johtanut Hengen uudistuksen ja neokatekumenaalisen tien yhteisöjä. Knotz on opiskellut Krakovan paavillisessa Johannes Paavali II -yliopistossa (UPJP2) ja Lublinin katolisessa yliopistossa (KUL). Krakovassa asuva Knotz tunnetaan erityisesti avioliittotyöstä ja useista seksuaalisuutta käsittelevistä kirjoista, joita on käännetty monille kielille. Knotz ylläpitää myös puolankielistä internetsivustoa osoitteessa szansaspotkania.net.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: